17 June 2014

Sportisti Grčke i Srbije igraju za žrtve poplava

Na poziv ministra omladine i sporta Vanje Udovičića, proslavljeni košarkaški i fudbalski asovi Srbije i Grčke će u septembru nastupiti u revijalnim humanitarnim mečevima u Atini, za ugrožene u poplavama u Srbiji, saopštilo je danas Ministarstvo omladine i sporta.


Utakmice će biti odigrane pod pokroviteljstvom grčkog Ministarstva sporta i kulture, a logistiku za tu humanitarnu akciju je ponudio Grčko-srpski poslovni savet.

Očekuje se nastup fudbalera Predraga Đorđevića, Darka Kovačevića, Dragana Ćirića i Gorana Petrovića, kao i košarkaša Žarka Paspalja, Željka Rebrače, Dejana Bodiroge, Milana Tomića i njihovih prijatelja iz Grčke, stoji u saopštenju

U završnici dvodnevne humanitarne akcije, čiji će sav prihod biti namenjen za pomoć građanima Srbije koji su pretrpeli štetu u poplavama, biće održan koncert
najpoznatijih grčkih pevača Adonisa Remosa i Ane Visi.

Drugog dana zvanične posete Grčkoj, Udovičić je još jednom zahvalio svim sportistima koji nesebično pomažu srpskom narodu.

On je poručio da se tokom leta, i sve dok je pomoć neophodna, ne sme zaboraviti na građane poplavljenih područja i da je važno animirati domaću i inostranu javnost da nastavi da pomaže.

"Kada je u Srbiji krenula prirodna katastrofa, sportisti su odmah reagovali i pokazali solidarnost i humanost na delu. Iako je neposredna opasnost, srećom, prošla, nikako ne smemo zaboraviti ljude koji su izgubili sve u poplavama i kojima je pomoć još itekako potrebna", upozorio je Udovičić.

Upravo zato je neophodno da podsećamo da ti ljudi i dalje računaju na nas. Jedan od načina su i ove revijalne humanitarne utakmice, dodao je Udovičić.

[ LINK ]

No comments:

Post a Comment