24 May 2014

Pomoć poslata iz Soluna za Srbiju [23.05.2014.]

Thessaloniki 23.05.2014

Ivana Stanojevic

HELP FOR FLOODED SERBIA - ΒΟΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΜΕΝΗ ΣΕΡΒΙΑ Faceebook grupa link 

Obavestavam Vas da je prvi deo pomoci koji su gradjani Soluna prikupili u Crvenom Krstu danas prebacen na aerodrom odakle ce avionom Air Serbia biti prebacen u Beograd. 

Ogromno hvala Ksenija Kostic Koltzou i njenom kumu koji je besplatno prevezao svu tu pomoc do aerodroma.
IerisSOS today.

Ogromno hvala uz Kseniju i Jovana Milenkovic i Ana Tomanovic koje su prevozile Vase pakete do Crvenog Krsta koje neki od Vas niste bili u mogucnosti da odnesete, ali i animirale ljude i medije. Svi koji ste donirali pomoc ste naravno stub svih ovih akcija, a mnogo vas je.

Molila bih Vas, ukoliko je neko od vas blizu Verije i Nause, moje drage prijateljice Μαρία Μίλη Χρηστος-Νικη Διγκας-Κελεσιδου su prikupile ogromnu pomoc u Nausi koju ce same prebaciti zajedno sa karavanom automobila njihovih prijatelja ukoliko se ne nadje neki drugi nacin. Ako je neko tamo, neka im se javi za pomoc, ali i za ideju kako prevesti sve to. 

Moj kum iz Florine salje kamion koji je sam organizovao ispred crkve i lokalnog Crvenog Krsta.
Takodje, Dimitris Toussiadis je sa svojim prijateljima u Lamiji prikupio mnogo pomoci koju ce poslati u Volos odakle takodje organizovane ide pomoc. 
On ima prijatelje i u Igoumenici koji su se angazovali i pita kako da posalju stvari. Molim Antonije De Serbie Zoupanos Sonja Kerkyraia Zeljkoda se povezu sa Dimitrisom (ocekuje Vas) kako biste preuzeli od tih ljudi iz Igumenice pomoc i pridruzili je Vasoj na Krfu.

U Kardici Jelena Savkovic je za sad sama, dobila j prostor i mnogo toga je skupila, dezura svaki dan. Molim te Mirjana Tomasevic javi joj se da udruzite snage.
Moja komsinica i prijateljica Lia Kaderoglou je skupila jednu punu sobu stvari, i zajedno sam ostalima iz Vasilika pokusavamo da vidimo kako cemo prevesti to. Javili su nam iz gimnazije da ce pomoci, ocekujemo i njih.

Nasi dragi iz Jerisosa su skupili mnogo stvari Ana Cernic-Komnou Biljana Simic Kefala su samo 2 od svih kontakata ostalih koji skupljaju. Pregovaraju da Anin muz uzme besplatno kamion za prevoz. Videcemo kakav je razvoj situacije.

Nasi divno organizovani iz Ormilje Irena Kosanovic Ana Tsivdari Knjeginjic Branislav @mirjana su prikupili mnogoooooo stvari, ocekuju jos i ocekuju kako ce da prebace sve to.
Devojke sa Kassandre su juce zatvorile i 167. kutiju!!!! 

Uz to i 3 palete vode. Svaka Vam cas Nikolina Penezic Mira Lazic Danijela Fakka Jovanovic Kostic Andjela Ramandani Aleksandra Gajic-Karamanli kao i svima ostalima (molim vas tagujte ih). Njima su pomogli svi stanovnici Kassandre. Ocekuje se da vidimo kako ce se to dostaviti Srbiji.

Suprug Snezana Teovanovic-pagidas je zajedno sa svojim saradnicima i prijateljima iz Haniotija kojih ima mnogo, poslao juce prvu turu pomoci po turistickim autobusima. Oni nastavljaju akciju, Gorica Milosavljevic ako nisi vec dosla do njih javi im se u Hanioti tours.

U Peli i Janici devojke rade uzurbano Nada Došenović Natasha Crevar , skupile mnogo, dobile i postoriju, ocekuju kako da prevezu.

Za ljude iz Pierije ste vec culi njihove uspesne akcije kroz postove koji su postavljali Stevanovic Ana Jelena Pavlovic Vesna Gavrilov MakridouDanka Blagojevic i ostali.
Studenti sa Anatolije su Vas vec izvestili o njihovoj uspesnoj kampanji!!!
 Bravo!!
Takodje su Jelena Ena Matic kontaktirali sa Aristotelia pa sada razgovoaramo sa njima.
Takodje za Larisu, Krit i Atinu i svaka im cast svima da ne nabrajam pojedinacno jer Vas manje poznajem.
Bilajna Kefala nas je spojila i sa Udruzenjem farmaceuta koji ce poslati lekove i njihov kontakt je prosledjen Konzulatu zbog prirode posiljke.

Sa Udruzenjem Hotelijera Halkidikija sam na vezi od danas, upuceni su i na konzulat, ali posto nas je mnogo po hotlima ovde odrzavaju kontakt sa nama..
Ovo gore Vam pisem jer zelim da vam kazem hvala u ime svih nas jer ste se maksimalno angazovali na svemu. Sigurno sam izostavila ljude s kojima komuniciram i koji pomazu zdusno, ali ne namerno, nemojte mi zameriti. 

Onaj prakticni deo zbog kog Vam pisem je da svi razmisljate u pravcu kako da obezbedimo prevoz tih stvari.
Govorili smo vec o nekim stvarima u Konzulatu, ali nismo jos dosli do nekog zakljucka i resenja, obavestavacemo Vas.
Hvala svima i pozdrav.

No comments:

Post a Comment