25 May 2014

Σερβία: Στους 20 ανήλθαν οι νεκροί από τις πλημμύρες

Τρίτη, 20 Μαΐου 2014, 12:03
Zougla.gr

Είκοσι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τις καταστροφικές πλημμύρες στη Σερβία, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, ενώ μεγάλος είναι ο αριθμός των ατόμων που εξακολουθούν να αγνοούνται.

Το Κέντρο για την Ανάπτυξη του διαδικτύου δημιούργησε ειδική ιστοσελίδα, όπου οι πολίτες δηλώνουν τα στοιχεία των συγγενών και φίλων τα ίχνη των οποίων χάθηκαν στις πλημμύρες. 

Σημειώνεται ότι συνολικά 30.873 άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί από τις πληγείσες από τις καταστροφικές πλημμύρες περιοχές της Σερβίας, σύμφωνα με το σερβικό Υπουργείο Εσωτερικών.


Δύσκολη εξακολουθεί να είναι η κατάσταση στον Δήμο Ομπρένοβατς, απ' όπου έχουν αποχωρήσει 13.603 κάτοικοι. Την ίδια ώρα συνεχίζεται η εκκένωση του πληθυσμού και στους Δήμους Κρούπανι, Σρέμσκα Ράτσα και Γιαμένα, Πάρατσιν, Σβιλάινατς, Μπάινα Μπάστα, Μάλι Ζβόρνικ, Σμεντέρεβσκα Παλάνκα, όπου εδώ και μέρες δεν υπάρχει πόσιμο νερό και ηλεκτρικό ρεύμα, ενώ είναι μεγάλες οι ελλείψεις σε είδη πρώτης ανάγκης.


Η μονάδα ελικοπτέρων του Υπουργείου Εσωτερικών της Σερβίας μετέφερε 1,5 τόνο τρόφιμα στους πληγέντες και συμμετείχε σε επιχειρήσεις απομάκρυνσης του πληθυσμού από την περιοχή Ζάμπριεζια του Ομπρένοβατς.

Εν τω μεταξύ, ήρεμη ήταν η νύχτα στην πόλη Σάμπατς, όπου η στάθμη των υδάτων του ποταμού Σάβα άρχισε να υποχωρεί.

Στις επιχειρήσεις απομάκρυνσης του πληθυσμού από τις πληγείσες περιοχές βοηθούν 220 εκπαιδευμένοι διασώστες από χώρες-μέλη της Ε.Ε. με τον κατάλληλο εξοπλισμό.

Ο πρωθυπουργός της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς δήλωσε ότι οι διαστάσεις της καταστροφής που έπληξε τη Σερβία είναι δέκα φορές πιο έντονες απ' ό,τι στις υπόλοιπες χώρες της περιοχής και εξέφρασε την ελπίδα να μην ισχύσει αυτό και όσον αφορά στον αριθμό των θυμάτων.

No comments:

Post a Comment