25 May 2014

Iz Larise stiže pomoć za postadale u poplavama - Όποιος δεν γίνει άνθρωπος τώρα, δεν θα γίνει ποτέ

Νεκρούς εξακολουθεί να μετρά η Σερβία, όπως και η Βοσνία από τις σφοδρές πλημμύρες των τελευταίων ημερών. Μέχρι στιγμής έχουν χάσει τη ζωή τους 27 άτομα, ωστόσο έχει δηλωθεί η εξαφάνιση 798 ανθρώπων, από τους οποίους έχουν εντοπιστεί οι 215.

Η κατάσταση παραμένει εξαιρετικά άσχημη αναφέρουν Σέρβοι που κατοικούν και εργάζονται στη Λάρισας εδώ και χρόνια, συγκρίνοντας την καταστροφή ακόμη και με τους νατοϊκούς βομβαρδισμούς, όπως αναφέρει στην κάμερα της «Θ.Τ.» η Νένα Τζόκοβιτς, με θλίψη και έντονη συγκίνηση. «Η κατάσταση μοιάζει χειρότερη από τότε.
Το νερό ξεπέρασε τα 8 μέτρα και κάλυψε ολόκληρα χωριά. Χιλιάδες ζώα έχουν πεθάνει και υπάρχουν κίνδυνοι από μεταδοτικές ασθένειες σε ολόκληρο τον πληθυσμό» αναφέρει η Νένα Τζόκοβιτς κυριολεκτικά συγκλονισμένη από την κατάσταση όπως την περιγράφουν οι συγγενείς της. 


Η κα Τζόκοβιτς, μαζί με συμπατριώτισές της στη Λάρισα, συγκεντρώνουν πλέον κάθε μέρα τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης στην οδό Παναγούλη 9, προκειμένου αυτά να μεταφερθούν στη Σερβία και στη Σερβική Δημοκρατία της Βοσνίας, ζώντας με την αγωνία για το τι μέλλει γενέσθαι στους συμπατριώτες τους. 

Εξάλλου, παρά το γεγονός ότι το θέμα δεν έχει απασχολήσει τόσο την ελληνική κοινή γνώμη ακόμη, λόγω και της εκλογικής περιόδου, συμπληρώνουν ότι η ανταπόκριση των Ελλήνων είναι σημαντικότατη μέχρι στιγμής.


Όπως τονίζουν όσοι έχουν αναλάβει από κοινού την πρωτοβουλία συγκέντρωσης τροφίμων μακριάς διαρκείας, ειδών πρώτης ανάγκης αλλά και πόσιμου εμφιαλωμένου νερού, τουλάχιστον 10 τόνοι αυτών των ειδών έχουν μεταφερθεί ήδη από τον Ερυθρό Σταυρό στο Βελιγράφι, και με τρέμοντας από τη συγκίνηση ελπίζουν σε ακόμη μεγαλύτερη ανταπόκριση. 

Και όπως λένε, με δάκρυα στα μάτια, η προσπάθεια για αποστολή αυτών των ειδών συνεχίζεται. Με ευχές τόσο στα σέρβικα όσο και στα ελληνικά: «Αυτό να είναι το τελευταίο που θα μας βρει» και «όποιος δεν γίνει άνθρωπος τώρα δεν θα γίνει ποτέ»...

Χρυσόστομος Τρίμμης

[ http://www.thessaliatv.gr/news/2941/opoios-den-ginei-anthrwpos-twra-den-tha-ginei-pote/ ]

No comments:

Post a Comment